Käsityökoulu Peukku

Tykkäätkö tehdä käsitöitä? Tule Taito Käsityökoulu Peukkuun!

Taito Käsityökoulu Peukku on iloisen tekemisen ja onnistumisen paikka. Annamme käsityön taiteen perusopetuksen mukaista opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Käsityökoulu Peukussa tehdään ja tuunataan, suunnitellaan ja muotoillaan. Opitaan tekemisen eri vaiheet suunnittelusta toteutukseen. Tärkeää on taiteen tekemisen ja kokemisen ilo sekä halu, taito, uteliaisuus ja rohkeus tulkita taidetta persoonallisesti. Opiskelua avaa uusia mahdollisuuksia taiteen ja kulttuurin sekä niiden merkitysten ymmärtämiseen. Käsityökoulu Peukussa tutustutaan erilaisiin tekniikkoihin ja materiaaleihin monipuolisesti.

Käsityökoulu Peukun ryhmät

Opetusryhmiä on lapsille, nuorille ja aikuisille. Opetus jakaantuu varhaisiän opintoihin (naperot ja minit), perus- ja jatko-opintoihin (ns. syventävät) ja aikuisten käsityön opetukseen. Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa, iltapäivisin ja iltaisin, 30 kertaa lukuvuodessa. Opetustuntien määrä vaihtelee ikäluokkien mukaan. Oppilaaksi haluavalta ei vaadita erityislahjakkuutta, mutta kiinnostus käsillä tekemiseen, ennakkoluulottomuus ja halu oppia uusia asioita ovat tärkeitä.

Hakeminen

Käsityökouluun haetaan kesällä ja joka toinen vuosi perustetaan uusia ryhmiä. Koulu on avoin kaikille. Oppilaaksi voivat hakea lapset, nuoret ja aikuiset. Alaikäraja on 6 vuotta (eskarilainen). Uusien oppilaiden hakuaika lukuvuodelle 2019-2020 alkaa toukokuussa ja päättyy pe 9.8.2019.  Oppilaspaikat arvotaan, mikäli hakijoita on enemmän kuin ryhmiin mahtuu. Valinnoista ilmoitetaan viikon 33 aikana. Varsinaisen hakuajan jälkeen vapautuville oppilaispaikoille otetaan oppilaita pitkin vuotta, joten vapaita paikkoja voi tiedustella läpi vuoden!

Voit hakea lasten ja nuorten ryhmiin tästä ja aikuisten ryhmiin tästä.

Maksut

Lukuvuosi koostuu syys- ja kevätlukukausista, joilta molemmilta peritään lukukausi- ja materiaalimaksut. Sisaralennus on 20 € nuoremman sisaren lukukausimaksusta. Maksut laskutetaan lukukausittain.

Maksut / lukukausi ovat lukuvuonna 2019-2020 seuraavat:
NAPEROT (6-7 v) 95 € + 25 € materiaalimaksu
MINIT (7-10 v) 95 € + 25 € materiaalimaksu
PERUS (10-) 100 € + 35 € materiaalimaksu
AIKUISET 120 € + käytetyt materiaalit

Lukuvuosi 2019 – 2020

Nykyisille oppilaille on automaattisesti varattu oppilaspaikka käsityökoulussa seuraavana lukuvuotena. Mikäli oppilas ei halua jatkaa käsityökoulussa niin oppilaispaikka on peruttava 9.8.2019 mennessä joko tekstiviestillä numeroon 040 861 6913 tai sähköpostitse osoitteeseen toimisto@taitolappi.fi. Muista aina mainita oppilaan nimi ilmoituksen yhteydessä. Syksyn ryhmien aloituspäivämäärät vahvistetaan erikseen ja ilmoitetaan elokuun puolessa välissä lähetettävällä lukuvuositiedotteella.

Lisätietoja: toimisto@taitolappi.fi

Käsityökoulu Peukun ryhmien kokoontumisajat löytyvät tästä: Kokoontumisajat 19-20